Skip to content

Trenger du bedre dekning når du er på farten?

Flere og flere av oss jobber fra bobil og campingvogn, da blir dekning viktig når du skal ha et videomøte eller snakke med en kunde på telefonen.

Eller skal du lokke med barna på tur, vil kravet om internett ofte være avgjørende for ungdommen. Det er ulike meninger om det er sunt eller ikke, den diskusjonen lar vi ligge her. Men vi skal forsøke å gi noen tips om hvordan man kan få bedre dekning der man camper, enten det er på fjellet, i skogen eller annet sted hvor dekningen er dårlig.

Dersom du ikke har noe dekning i det hele tatt, er det ikke mulig å gjøre noe selv (som er lovlig), så du er avhengig av å ha en antydning til dekning for å ha noe å jobbe med.

Innledende og kostnadsfrie tips:

Før du parkerer:

Det er normalt bedre dekning på bakketopper, enn nede i daler. Mobilsignaler har vanligvis lengre rekkevidde over vann (pga refleksjoner og lite motstand av objekter) eller på flate sletter (pga lite motstand av objekter).

Er det kritisk at du har dekning en dag kan må gå inn på dekningskartet til sin operatør og finne en plass de har dekning.

PS dersom du ikke vet hvilken operatør du har, gå inn på siden til din leverandør og sjekk om de benytter Telenor eller Telia sitt nett:

Jobber på PC i bobil

Når du har parkert:

Ha telefonen høyt oppe og helst nært ett vindu. For å optimalisere dekningen kan du ta den med rundt i vogna mens du ser på antennesignalet på skjermen. For avanserte brukere kan man sjekke hvor nærmeste sendere står (fra sin leverandør/operatør), og plassere seg i et vindu som peker i den retningen. Hvor senderne er plassert finner man her: Mobil – Finnsenderen

Dersom du allerede har en mobil ruter (Wifi-ruter med SIM-kort), kan denne plasseres inntil det vinduet som gir best dekning. Vanligvis er dekningen bedre gjennom et plastvindu enn et glassvindu, men sjekk gjerne over hele bilen.

Andre løsninger

Det er ikke tillat å sette opp aktive repeatere/forsterkere i Norge, dette er det kun operatørene som har lov til (dette da andres mobilsignaler kan bli forstyrret når man setter opp slikt utstyr).

Da dekningen vanligvis er bedre i høyden og antennene i moderne telefoner er små, kan det hjelpe å sette opp en ekstern antenne på taket av bobilen/campingvogna. Om signalene flyttes inn i vogna/bilen med en antenne kan du koble på en ruter der (med et data-tvillingkort du bestiller hos din leverandør). Denne gir deg god WIFI-dekning (gitt at man får tak i nok signaler med antenna), og dermed god internettdekning til telefonen. For å kunne gjennomføre vanlige samtaler kan man benytte en teknologi de fleste moderne telefoner har. Dette heter «Voice over WIFI» og gjør at du kan gjennomføre vanlige telefonsamtaler over denne ruteren.

Alternativt kan man bruke facetime (Apple) med eller uten kamera, eller Google hangout, (google dette for å vite mer).

Vi har satt sammen en meget god (og lovlig) løsning til en fornuftig pris som kan fastmonteres eller settes opp når man har behov for det.

Denne kan dere finne her: Bobil internettpakke (150 Mbps) – bobilfrihet.no

  • Tilbud!
    Mobildekning

    Bobil internettpakke (150 Mbps)

    kr 4990 Inkl. mva Legg i handlekurv

Se alle produkter i denne kategorien

Panorama SAB-225 antenneholder
kr 849 Inkl. mva
Antennekabel LMR-200, 1 m
kr 149 Inkl. mva
Panorama SAB-207 antenneholder
kr 599 Inkl. mva
Salg!
Hytte Internettpakke
kr 4700 Inkl. mva
Antennekabel LMR-200, 5 m
kr 299 Inkl. mva
Teltonika RUT240 4G-ruter
kr 2500 Inkl. mva
B535-333 4G-ruter
kr 2250 Inkl. mva

Kanskje du også er interessert i å lese dette?

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden, samtykker du til dette.  Les mer